Kutular
Kutular
PP (polipropilen)'in yapısına ve üretimine göz gezdirecek olursak çok basit tanımla, petrolün damıtılmasından türetilen hidrokarbon gazının özel bir katalizör ile polimerleştirilmesi sonucu elde edildiğini söyleyebiliriz. Polipropilen hammaddesinin ekstruder ile levha şekline dönüştürülmesiyle polipropilen(pp) levha üretimi gerçekleştirilir. Otomotiv sanayisinden, tekstil ve yiyecek paketlemesine kadar geniş bir kullanım alanı sunan PP (Polipropilen), kimyasal solventlere (asit ve baz) dirençli olduğu gibi, düşük maliyetli ve esnek yapıda olmasıyla tercih edilen bir üründür. Esnek yapısı ürünün darbelere dayanıklılığını arttırır.
NEDEN PP OLUKLU LEVHA:
Dünyada uzun süredir kullanılan ve hala yoğun rağbet gören PP (polipropilen) oluklu levha düşük maliyetlidir. Şekillendirilebilir, kaynak yapılabilir, tutturulabilir matkapla delinebilir. Böylece polipropilen, her ürün ve üreticisi için farklı tasarlanabilir. Hafif, dayanıklı ve esnek yapısıyla taşıma kolaylığı sağlar. Sürtünme katsayısı düşük olup elektrik yalıtımında polipropilen sizin için maksimum verim sağlar. Hijyeniktir, insan sağlığına zararlı madde içermez, ayrıca ürününüze de zarar vermez. Yıkanabilir ve temizlenebilir olması pp(polipropilen)in kullanımını kolaylaştırır. Ayrıca polipropilen plastik oluklu levha çok yüksek ve çok düşük sıcaklarda (-17den 110 Cye kadar) durumunu korur. Çalışma alanınızı kirletmez, koku problemiyle karşılaşmazsınız. İşinizde uzun ömürlü ve ekonomik bir çözüm sunar. Polipropilen oluklu levhanın en önemli avantajlarından biri doğayla uyumlu ve geri dönüşümlü modern bir yapısı olmasıdır.
HANGİ ALANLARDA KULLANILIR?
Türkiye'de de üretimi olan plastik (polipropilen) oluklu levha, ayıraç (seperatör), kırtasiye ürünleri (dosya,çanta imalatı), gıda ambalaj kutusu, sera örtüsü, yalıtım (izolasyon) malzemesi ve daha bir çok alanda kullanılmaktadır.
Teknik Bilgi >>